Sommer udsalg - Nye tilbud hver dag.

Cached at: 15-08-2022 15:38:39

Et godt liggeunderlag er vigtigt for din søvn

Stort udvalg af selvoppustelige og letvægts underlag


Et godt liggeunderlag er den halve oplevelse når du sover ude.

Vælg underkategoriPopulært i liggeunderlag

Bornholm 5 Grøn
Selvoppusteligt luksus liggeunderlag. Ligger man godt på og..

Mere om Bornholm 5 Liggeund
Bornholm 5
TILBUD
Normalpris kr. 649,-
 
KUN KR. 449,-
Bornholm 10 Grøn
Luksus i sin reneste form. Luksus liggeunderlag med høj iso..

Mere om Bornholm 10 Liggeun
Bornholm 10
TILBUD
Normalpris kr. 999,-
 
KUN KR. 699,-
Traverse Core XL Regular Blå
JR Gear letvvægts liggeunderlag med ekstra længde. JR Gears..

Mere om Traverse Core XL Re
Traverse Core XL Regular
TILBUD
Normalpris kr. 699,-
 
KUN KR. 599,-
Robens ZigZag Slumber Pro Grøn
Æggebakkeformet underlag i høj kvalitet. Robens ZigZag Slum..

Mere om ZigZag Slumber Pro
Robens ZigZag Slumber Pro
TILBUD
Normalpris kr. 259,-
 
KUN KR. 219,-
VA Tour 5 L Redwood
Selvoppusteligt liggeunderlag. Vaude Tour 5 L er et yderst ..

Mere om Tour 5 L
Vaude
Tour 5 L
VA Tour 5 L
TILBUD
Normalpris kr. 949,-
 
KUN KR. 699,-
Sea to Summit Comfort Plus Self Inflating Double Wide Red
Dobbeltunderlag - 128 cm. bredt. Sea to Summit underlag med..

Mere om Comfort Plus Self I
Sea To Summit
Comfort Plus Self Infl..
Sea to Summit Comfort Plus Self Inflating Double Wide
TILBUD
Normalpris kr. 2.099,-
 
KUN KR. 1.499,-
Comfort Deluxe SI Double Indigo Indigo
10 CM luksus liggeunderlag. Sea to Summit liggunderlag i lu..

Mere om Comfort Deluxe SI D
Sea To Summit
Comfort Deluxe SI Doub..
Comfort Deluxe SI Double Indigo
TILBUD
Normalpris kr. 2.549,-
 
KUN KR. 1.999,-
ThermARest Trail Lite Regular 2020 Grå
Selvoppusteligt 3-sæsoners underlag. Therm-A-Rest Trail lit..

Mere om ThermARest Trail Li
ThermARest Trail Lite Regular 2020
TILBUD
Normalpris kr. 699,-
 
KUN KR. 549,-
Therm a Rest Trail Pro Regular  Outlet No color
Letvægts liggeunderlag med ny ventil. Therm-a-Rest selvoppu..

Mere om Trail Pro Regular
Therm-a-Rest
Trail Pro Regular
Therm a Rest Trail Pro Regular  Outlet
NYHED
PRIS KR. 1.199,-
Sea to Summit Comfort Deluxe SI Mat Camper Van Indigo
Luksus liggeunderlag, tilpasset autocamper. Sea to Summit l..

Mere om Comfort Deluxe S.I
Sea To Summit
Comfort Deluxe S.I Mat..
Sea to Summit Comfort Deluxe SI Mat Camper Van
TILBUD
Normalpris kr. 2.549,-
 
KUN KR. 2.199,-
Therm a Rest Trail Pro Long No color
Letvægts liggeunderlag. Therm-a-Rest selvoppusteligt liggeu..

Mere om Trail Pro Long
Therm-a-Rest
Trail Pro Long
Therm a Rest Trail Pro Long
TILBUD
Normalpris kr. 1.399,-
 
KUN KR. 1.099,-
35 gram - tørt og varmt sidderunderlag. Robens siddeunderla..

Mere om ZigZag Seat
Robens
ZigZag Seat
Robens ZigZag Siddeunderlag
TILBUD
Normalpris kr. 44,-
 
KUN KR. 29,-

Funktionen af et godt liggeunderlag


Et godt underlag skal sørge for, at du ligger blødt og ikke får ondt i ryggen, når du bruger det som open air liggeunderlag, i dit telt eller en anden outdoor tur. Men en anden vigtig egenskab er, at det kan holde dig varm. Der skal ikke kun en god sovepose til, men også et isolerende underlag der kan holde kulden i jorden. Har du brug for ekstra isolering kan du købe et underlag med aluminiumsfolie. Hvis du vil pakke ultralet, kan et letvægts liggeunderlag med alu faktisk også bruges alene. Det bedste liggeunderlag kan ofte bruges til flere forskellige slag ture.

Ønsker du ekstra luksus på din tur kan du vælge at tage en oppustelig hovedpude med. Det bliver ikke bedre, det er næsten ligeså komfortabelt som derhjemme. Hovedpuden fylder ikke meget, så det er virkelig værd at overveje at bruge lidt plads på en i tasken.

Ønsker du billige liggeunderlag kan man også sagtens finde det - hør gerne vores eksperter til råds om de bedste underlag til en lav pris.


Hvad er "r-værdi"?


Isoleringsværdien på et liggeunderlag opgøres i "r-værdi". Et underlag med en angivet r-værdi på 2,3 skal kunne holde dig varm, hvis temperaturen i jorden er på 0,0 grader. Hvis temperaturen i jorden er varmere, kan du bruge et underlag med en lavere r-værdi, fx 1,0 hvis jorden er ca. 9 grader. Hvis det er koldere end 0 grader på jorden, skal du tilsvarende have et med en højere r-værdi for at holde dig varm. Fx skal r-værdien være på min. 4,0 for at kunne holde dig varm, hvis jorden er - 11 grader kold. For at forsimple det, skal du købe et underlag med høj r-værdi, hvis du planlægger at overnatte på koldt terræn.


De nyeste modeller


Liggeunderlag bliver udviklet meget i disse år, hvor mange måske kan huske at ligge på et af de tynde skumunderlag. I dag findes der underlag der ikke vejer meget, men som kan puste sig selv op og har en høj r-værdi. Med en lille ventil er det let at få al luften ud igen. Dermed fylder underlaget ikke meget i rygsækken på resten af turen. Det er blevet meget nemmere at overnatte i naturen med høj komfort, når man kan købe en madras, som er lavet af de nye materialer.
Der findes de oppustelige underlag og de Selvoppustelige - og forskellen er ligetil. De oppustelige er lettere og bør pumpes op med en pumpe. De selvoppustelige har en skumkerne der udvider sig når den foldes ud og dermed trækker luft med ind. Skumkernen gør, at underlaget kommer til at fylde og veje lidt mere. Til gengæld giver den en sikkerhed, at hvis underlaget punkterer, så har du stadig skumkernen at ligge på. For at være sikker når du er på tur, er det altid en god idé at have et lappesæt med. Lapning kan give underlaget lidt længere levetid i en træls situation.


Hvordan puster et selvoppusteligt underlag sig selv op?


Det er egentligt ret simpelt og så meget desto bedre fundet på af Therm-a-Rest, der var de første til at bruge princippet om at lade underlaget puste sig selv op. Der er en skumkerne, en forholdsvis blød en af slagsen, inde i et selvoppusteligt underlag. Denne skumkerne får lov at udfolde sig, når du fjerner den stramme elastik og tager underlaget ud af den pose den er i.

Når skumkernen udfolder sig trækker den luft med ind. Dermed har du en lækker madras til natten. Det kan i de fleste tilfælde gøre det ekstra behageligt for natten, hvis du blæser en gang eller to i ventilen med munden eller med en pumpe. Det er sjældent underlaget kan puste sig selv helt op.


Hvilket liggeunderlag skal jeg vælge/Hvilket liggeunderlag er bedst?


Vælg et skumunderlag hvis det være så billigt som muligt og du kun skal bruge det få gange. Det er et kompakt liggeunderlag - men forvent ingen komfort, materiale og komfort hænger nemlig sammen. Til gengæld er det letvægt. Vælg et selvoppusteligt underlag hvis det er ok, at det kommer til at veje lidt mere og glæd dig over en fin komfort - særligt på de helt tykke af dem. Vælg de oppustelige underlag hvis vægten betyder mest. De moderne liggeunderlag har også en god komfort, så du ikke kommer til at lide under en dårlig nattesøvn. Der findes idag også gode vinterliggeunderlag i skum - men det er de selvoppustelige underlag med skumkerne der hentydes til her.

Liggeunderlag findes i mange forskellige tykkelser. Det er meget normalt at de har mellem 5cm og 10cm. Tykkelsen hænger ikke direkte sammen med r-værdien, men indikerer ofte hvor blødt underlaget er at ligge på. Et tykt underlag kommer dog også med en ulempe – det fylder mere.
Hvis du vil købe et underlag til dårlig ryg er det dog vigtigt, at det er af god kvalitet og har en hvis tykkelse.
Er du i tvivl om hvilket underlag der er det bedste for dig, har vi lavet liggeunderlag test og lagt dem på vores youtubekanal: https://www.youtube.com/results?search_query=friliv.dk

Grundet vigtigheden af r-værdien, er der forskel på underlag. Ligesom med soveposer findes der her liggeunderlag, som er bedst egnet til et udvalg af sæsoner. En anden lighed med soveposer er, at underlag også findes i forskellige længder. Her er det selvfølgelig vigtigt at vælge et, som er langt nok til din krop.

Skal du på vandring, overnatte i shelter, på festival eller telttur, og er du i tvivl om valg af liggeunderlag? Så er du meget velkommen til at kontakte os for et godt råd og en anbefaling.

Selvoppustelige liggeunderlag har været blandt outdoorfolkets mest yndede madrasser i mange år. I dag sælges der flere og flere der blot er oppustelige - med en god pumpe til. Hos friliv.dk har vi et meget stort udvalg af begge dele og naturligvis også de gamle skum modeller. Vi forhandler blandt andet mærkerne JR GEAR, Sea To Summit, Grand Canyon og Therm-a-Rest. Men hvilket et skal man vælge, og hvad betyder sådan noget som r-værdi? Læs mere om hvilket underlag der er bedst for dig i bunden af siden.
Dankort
VISA
MobilePay
Mastercard
ViaBill
Copyright © friliv.dk 2009-2022, All Rights Reserved. | friliv.dk