Alle Black Week priser er live - 90 dages bytte og retur

Cached at: 27-11-2022 13:21:30
Sovepose fra Helsport med sovende dreng

Sovepose til Outdoor og rejser

Stort udvalg af soveposer med dun og fibre.


En sovepose er nok noget af det allervigtigste for friluftsmennesket uanset om du er begynder eller garvet. Din nattesøvn er afhængig af en god pose, men der er så mange muligheder på markedet at det kan være svært at vælge. Hvad er for eksempel forskellen på dun og fiber fyld? Hvad betyder komfort temperatur? Må man vaske sin sovepose? Hvordan pakker man en pose sammen? Det er nogle af de spørgsmål vi svarer på i teksten i bunden af siden. Sådan kan vi hjælpe dig med at vælge den bedste pose til dine behov. Herunder finder du vores store udvalg af poser og tilbehør til sovepose. Vi forhandler blandt andet mærkerne Deuter, Yeti, Nordisk og JR GEAR.

Vælg underkategoriPopulært i soveposer

Professionel vask og tørring af din dunsovepose. Friliv Car..

Mere om - Nyt liv til Sovep
Friliv Care  Nyt liv til Soveposen
NYHED
PRIS KR. 299,-
Haglofs Musca 26 Fiberpose Midnight Blue
Varm vintersovepose til kvinder. Musca -26 fra Haglöfs er s..

Mere om Musca -26 Fiberpose
Haglofs Musca 26 Fiberpose
NYHED
PRIS KR. 1.399,-
Carinthia Defence 4 200 Sovepose Grøn
Populær model fra Østrig. Carinthia Defence 4 soveposen er ..

Mere om Defence 4 200 Sovep
Carinthia Defence 4 200 Sovepose
Skarp pris
 
KUN KR. 1.799,-
Defence 4 185 No color
Lun fibersovepose. Carinthia Defence 4 er en best sælgende ..

Mere om Carintha Defence 4
Defence 4 185
NYHED
PRIS KR. 1.999,-
Yeti Tension Junior Grøn
Dunsovepose til de yngre. Tension Junior er kommet som en n..

Mere om Tension Junior
Yeti Tension Junior
Skarp pris
 
KUN KR. 1.499,-
Lagenpose fleece facon Blå
Helsport varm lagenpose til soveposer. Øg din soveposes anv..

Mere om Lagenpose fleece fa
Lagenpose fleece facon
NYHED
PRIS KR. 599,-
Deuter Exosphere 6° Cranberry fire
3-sæsons PFC-fri fibersovepose. Deuter Exosphere -6° er en ..

Mere om Exosphere -6°
Deuter Exosphere 6°
NYHED
PRIS KR. 1.699,-
Deuter Exosphere 6° SL Maron Cardinal
3-sæsons PFC-fri fibersovepose. Deuter Exosphere -6° SL er ..

Mere om Exosphere -6° SL
Deuter Exosphere 6° SL
NYHED
PRIS KR. 1.749,-
Comfort Deluxe SI Double Indigo Indigo
10 CM luksus liggeunderlag. Sea to Summit liggunderlag i lu..

Mere om Comfort Deluxe SI D
Sea To Summit
Comfort Deluxe SI Doub..
Comfort Deluxe SI Double Indigo
Skarp pris
 
KUN KR. 1.911,75
Vaude Dream 10 L Cherry Wood
Selvoppusteligt underlag med høj komfort. Vaude selvoppuste..

Mere om Dream 10 L
Vaude
Dream 10 L
Vaude Dream 10 L
Skarp pris
 
KUN KR. 1.099,-
Sea To Summit Reactor Plus 8 Black
Varm Lagenpose fra Sea To Summit. Sea To Summit varm lagenp..

Mere om Reactor Plus 8
Sea To Summit
Reactor Plus 8
Sea To Summit Reactor Plus 8
Skarp pris
 
KUN KR. 336,75
Nordisk Oscar 20 Rio Red/Mustard Yellow/Black
Fibersovepose til de helt kolde nætter. Nordisk fibersovepo..

Mere om Oscar -20
Nordisk
Oscar -20
Nordisk Oscar 20
Skarp pris
 
KUN KR. 1.999,-

Hvad er en pose?


En sovepose er en fællesbetegnelse for en foret pose, der enten kan have fiber eller dunfyld, afhængig af hvilket behov man har. Poser bruges ofte af mennesker der sover udendørs idét den er let at pakke sammen og transportere, uden at fylde og veje for meget. Desuden bruges de også til børnenes overnatninger i forbindelse med gymnastiklejre med videre. Igen fordi de er lettere at transportere end en dyne er.


Poser hos friliv.dk opdeles i tre kategorier


For at gøre det nemmere for dig at finde den perfekte sovepose, har vi opdelt dem i tre forskellige kategorier. Kategorierne inddeler efter hvilken/hvilke sæsoner du skal bruge posen i.

Sommersoveposer: Er typisk meget lette poser som kan holde dig varm i sommermånederne, men så heller ikke mere. De fleste sommerposer er letvægts soveposer, og nemme at bære rundt på.

3-sæsonssoveposer: Som navnet antyder dækker det de tre varmeste sæsoner på året, nemlig forår, sommer og efterår. Det er typisk poser med en komforttemperatur ned til ca. 0 grader celsius for mænd. Denne type pose er en god all-rounder.

Vintersoveposer: Er til de rigtig kolde ture. Det er tykke poser med rigtig meget fyld hvor komforttemperaturen kan komme helt ned på -32 grader celsius for mænd i de rigtig gode poser. 


Hvad betyder komfort temperatur?


Inden vi går videre i teksten skal vi lige have slået fast hvad komforttemperatur er for en størrelse. 

Komforttemperatur bliver bestemt ud fra en standard kaldet EN 13537. Det bestemmer ved hvilke temperaturer det forventes, at man kan sove behageligt i posen. Kvinder skal typisk have en varmere pose end mænd. 

Komforttemperatur er den laveste temperatur, som en kvinde på 60 kg. og en mand på 80 kg. kan sove i, i udstrakt stilling uden at fryse eller være kold når man vågner næste dag. Komforttemperaturen for mænd er lavere end for kvinder. 

Ekstremtemperatur bruges meget sjældent, men det er den laveste temperatur hvor en standard kvinde på 60 kg. vil kunne sidde stille i 6 timer uden og dø af hypotermi (dø af kulde) dog med farer for forfrysninger. Ekstremtemperatur regnes med at være det samme for både mænd og kvinder. 

Det er vigtigt at vælge en pose som er varm nok. Undersøg derfor hvor lav en temperatur du regner med, at du skal overnatte i. Nogle soveposer bliver også lavet i damemodeller. De er bedre tilpasset formerne og er mere isoleret omkring bryst og hofter. Kvinder mister typisk mest varme i disse områder.


Hvilken sovepose skal jeg vælge/hvilken pose er bedst?


Det er meget afhængigt af dit behov. Skal den kun bruges til festival og shelterture i sommermånederne, så er en med fiberisolering helt bestemt tilstrækkelig. Er det en vandretur i sommermånederne med varmt klima, så er der så lille en vægtforskel på sommerposerne, at det næsten kan være lige meget. Skal du derimod afsted i forår og efterår eller bare i lidt koldere klima med vandrerygsæk, så begynder det at give mening at tænke over vægten. Specielt ved vinterposerne kan der være forskelle på flere kilo mellem fiber og dun. 

Du skal bestemt også tænke på hvor fugtigt dit rejsemål er. Skal du afsted i de svenske skove hvor der er ret fugtigt kan det give problemer med dun. Skal du derimod op i de friske norske bjerge hvor luftfugtigheden er lav, så er det ikke noget problem. Desuden kan det være, at du er allergisk overfor dun. Så er der simpelthen ikke andet og gøre end at bruge fiberfyld. 


Temperatur og poser


I forhold til temperatur, så er det lettere at åbne posen lidt og regulere temperaturen på den måde hvis det er for varmt. Det er derimod svært at gøre den varmere når du sidder på fjeldet. Vær derfor lidt pessimistisk og køb en pose med en lidt lavere komforttemperatur end du har brug for. Hellere lidt for varm end for kold. De samme overvejelser gør sig gældende, hvis du skal købe en sovepose til dit barn. Her er det endnu mere vigtigt at være på den sikre side.

Når du skal vælge en pose, er det også vigtigt at finde en, der er lang nok til dig. Hvilken længde pose du har brug for kommer an på din højde. Hvis du er 175 cm, skal din sovepose mindst være 175 cm lang. Grunden til længden er vigtig, er fordi en for kort pose er ukomfortabel og får dig til at tabe varme i løbet af natten. Posen skal heller ikke være meget længere end du er. Så kan den opvarmede luft nemlig slippe ud når du bevæger dig.

Vi hjælper dig gerne med at finde den bedste sovepose til dine behov. Det kan være meget individuelt hvad der er bedst. Hvis du er usikker, så skriv eller ring gerne til os.


Hvad er en lagenpose?


Fryser du i din nuværende pose behøver du ikke nødvendigvis at udskifte den. Du kan købe en lagenpose som ligges ind i soveposen. Det øger komforttemperaturen samtidig med, at du nemt kan vaske lagenposen bagefter. Det fungerer ligesom et lagen, og det forbedrer hygiejnen. Lagenposen kan man også have med som en nødløsning/backup til hvis det bliver uventet koldt på turen.


Kan jeg vaske min sovepose?


Det korte svar er ja, det kan, og skal du. Det lange er, at man skal huske at gøre det rigtigt! Hvis du gør det rigtigt, kan du have glæde af din pose i mange år. Husk, at hver gang du vasker posen, så taber den noget af sin isoleringsevne. Derfor stiger komforttemperaturen. Din fibersovepose smider du bare i vaskemaskinen, kører et program ved lav temperatur. Bagefter hænger du den ud på snoren til tørring. Den kan også puttes i tørretumbleren.

Din dunpose derimod skal du være lidt mere varsom med. Brug speciel sæbe til dunvask og følg anvisningerne på emballagen. Når den skal tørres anbefales det at bruge tørretumbler med vaskebolde. Vi anbefaler Grangers Down Wash Kit hvor der både er sæbe og vaskebolde med. Har du ikke en tørretumbler kan du hænge den til tørre på snor, men for at dunene ikke klumper skal du ”puffe” posen efterhånden som den tørrer. 


Hvordan pakker man en pose sammen og hvordan opbevarer man den?


Når man pakker sin sovepose sammen er målet altid at få den til at fylde så lidt som muligt, uden at skade fyldet. Der følger oftest en kompressionspose med til posen, og den kan med fordel bruges når man er på tur. Jo mere posen bliver presset sammen, jo længere tid tager det for fyldet at ”falde på plads” og isolere effektivt. Det er derfor bedst ikke at presse posen sammen til en hård kugle.

En pose bør ligge og lufte ud når man er på tur. Så kan den sved kroppen afgiver når man sover fordampe og posen blive tør. Når du kommer hjem fra turen er det også en god idé at hænge posen et sted, hvor den kan blive helt tør før den pakkes væk.

For at få flest års brug ud af soveposen er det vigtigt, at den ikke er mast længere tid af gangen. Opbevar den i stedet så løst som muligt når du ikke er på tur. Hvis posen er meget presset i lang tid får fyldet svært ved at finde sin form igen. Så mister posen sin varme.


Hvilket tilbehør kan jeg købe til min pose?


Der findes mange typer tilbehør til posen. Tidligere nævnte vi lagenposen, som giver ekstra varme og kompressionsposen, som får posen til at fylde mindst muligt. Nogle af de andre typer tilbehør er hovedpuder, ekspansionskiler og myggenet. Tjek vores udvalg af tilbehør til soveposer her.

Oppustelige hovedpuder giver dig mulighed for at forbedre din søvn og giver en følelse af luksus når man sover i det fri. Da de er oppustelige fylder de ikke så meget i tasken, og de vejer typisk heller ikke meget.

Ekspansionskiler giver lidt ekstra bredde i soveposen. Kilen er bredest øverst i posen og den er derfor god, hvis man gerne vil have lidt ekstra plads til skuldrene.

Myggenet til sovepose er en genial opfindelse. Hvis du overnatter i områder hvor der er mange myg kan det virkelig være en fordel at have et net til din pose. Myggenettet kan monteres på poseåbningen, så ingen insekter kan komme ind og forstyrre din søvn.


Vi ved, at der er mange ting at tage stilling til når du skal vælge en sovepose. Denne liste af ting beskriver nogle af de ting man skal vælge mellem og overveje i købsprocessen. Er du i tvivl om noget, eller vil du gerne have personlig vejledning, så står vi altid klar til at hjælpe dig. 
Dankort
VISA
MobilePay
Mastercard
ViaBill
Copyright © friliv.dk 2009-2022, All Rights Reserved. | friliv.dk