Sommer udsalg - Nye tilbud hver dag.

Cached at: 25-09-2022 03:50:01
Telte til outdoor og ferie

Telt til outdoor brug - Køb funktionelt, brugervenligt og ultra let hos friliv


Her hos friliv forhandler vi telte fra mærker som Nordisk, Helsport, Tentipi, Tatonka, MSR, Grand Canyon og en række andre kvalitetsproducenter. Om end du bestiller en lille og ultra let model eller en stor tipi har vi lavet super gode leverandøraftaler. De gør, at vi kan sælge til virkelig konkurrencedygtige priser. Vores lager er fyldt op i højsæsonen, så vi sender næsten alle telte fra dag til dag. Læs mere om telte og det at sove udendørs i bunden af siden. Hvis du er i nærheden af vores fysiske butik kan du komme forbi og se vores udvalg. Vi slår gerne et telt op for dig, så du kan se det i virkeligheden.

Vælg underkategoriPopulært i telte

Robens Denali Teltovn No color
Lille og kompakt ovn. Robens Denali er den lille og kompakt..

Mere om Denali Teltovn
Robens Denali Teltovn
TILBUD
Normalpris kr. 2.799,-
 
KUN KR. 2.199,-
Loki2 Camping Stove and Tent Oven DELAY Sort
Teltovn fra tyske petromax. Petromax Loki2 er lidt af en ge..

Mere om Loki2 Camping Stove
Loki2 Camping Stove and Tent Oven DELAY
TILBUD
Normalpris kr. 2.899,-
 
KUN KR. 2.399,-
Robens Boulder 2 Red
2 personers kuppeltelt med fristående indertelt. . Boulder ..

Mere om Boulder 2
Robens
Boulder 2
Robens Boulder 2
TILBUD
Normalpris kr. 1.599,-
 
KUN KR. 1.299,-
MSR Elixir 2 Telt Grøn
Letvægts PU telt fra MSR - inkl. Footprint.. MSR Elixir 2 t..

Mere om Elixir 2 Telt V2
MSR Elixir 2 Telt
TILBUD
Normalpris kr. 2.799,-
 
KUN KR. 2.199,-
6 tommer ABS Tent Pegs  Bulk  Gul
. Coghlans 6 tommer ABS Tent Pegs er lyse, let at se og har..

Mere om 6 tommer ABS Tent P
6 tommer ABS Tent Pegs  Bulk
NYHED
PRIS KR. 4,-
Helsport pløkker til sne eller løst sand. Helsports længste..

Mere om sand og snepløkker
Helsport sand_snepløkke 50 cm
NYHED
PRIS KR. 399,-
Telemark 2LW SI Alu Burnt Red
Telemark 2LW SI Alu Forest green
Nordisk letvægtstelt til 2 personer. Telt med en vægt på 47..

Mere om Telemark 2LW SI-Alu
Telemark 2LW SI Alu
NYHED
PRIS KR. 5.499,-
Nordisk Troms Mesh Cabin DARK MOSS
Let og åbent 2-personerstelt. Nordisk Troms Mesh Cabin funk..

Mere om Troms Mesh Cabin
Nordisk Troms Mesh Cabin
TILBUD
Normalpris kr. 2.499,-
 
KUN KR. 1.999,-
Lofoten Superlight 3 camp blue Blå
Ultralet 3 personers telt. Helsport Telt i den nye Lofoten ..

Mere om Lofoten Superlight
Lofoten Superlight 3 camp blue
TILBUD
Normalpris kr. 8.800,-
 
KUN KR. 5.799,-
Helsport svalbard 6 Camp  Rød / Gul
6-personers utrolig vind-stabilt telt. 6 Personers ultrastæ..

Mere om Svalbard 6 Camp
Helsport
Svalbard 6 Camp
Helsport svalbard 6 Camp
NYHED
PRIS KR. 12.599,-
Robens Trace Ultimate Hængekøjesæt Olive
Komplet sæt til at sove i skoven. Robens Trace Ultimate hæn..

Mere om Trace Ultimate Hæng
Robens Trace Ultimate Hængekøjesæt
TILBUD
Normalpris kr. 899,-
 
KUN KR. 799,-
Tarp Stange 180 cm Alu
Tatonka Stang til Tarp. Tatonka aluminiums stang til opsætn..

Mere om Tarp-Stange 180 cm
Tarp Stange 180 cm
NYHED
PRIS KR. 399,-

Forskellige typer af telte


Der findes mange forskellige typer af telte. Der er for eksempel nogle hvor man kan stå op, og nogle hvor man ikke kan. Der er dem uden bund og dem med solide bunde. Og så er der også det, der hedder en tarp.

Hvad skal man vælge?
Hos friliv.dk har vi mange forskellige typer til salg og vi har meget erfaring med at anvende telte. Derfor prøver vi at guide dig bedst muligt når du vil købe et. Hvis du har brug for mere hjælp end vi kan give i denne guide, så tøv endelig ikke med at ringe eller skrive til os.

Hvordan vælger jeg en letvægtsmodel/hvad er bedst?
Langt det meste af vores udvalg er letvægtsmodeller, der er lette at slå op og tage ned igen. De holder år efter år. Ligeledes har vi et mindre sortiment af familietelte til campingture og lignende, også i samme høje kvalitet. Så den første overvejelse er, hvor stort det skal være. Det næste spørgsmål er hvor tungt det må være.


Valg af letvægtsmodel


Når du skal bruge en letvægtsmodel er det væsentligt at gøre op med dig selv hvor let det egentligt skal være. Der bliver nemlig gjort kompromisser når et telt skal være ultralet. En af de ting der bliver sparet på, når producenterne skal reducere vægten, er pladsen i teltet. Altså kan det nogen gange være træls at have sparet de sidste 200 gram og skulle ligge ovenpå hinanden for at få 3-persons teltet til at rumme 3 personer.

Ligeledes bliver stoffet - metervaren - også meget tynd i de helt lette modeller. Det er gedigne og gode materialer der bliver brugt og slidstyrken er i orden. Men der skal naturligvis mindre til at ridse en teltdug der er halvt så tynd. Sådan er det næsten lige meget hvilket mærke man vælger.

Pladsen i apsis kan også være en faktor der er værd at overveje. Skal der laves mad i apsis, eller skal der blot stå et par støvler og en lille rygsæk.

En god udluftning er alfa og omega og findes i langt, langt de fleste telte i dag. Men kig også på udluftningsmulighederne og om der er sat myggenet op for udluftningskanalerne.


Hvor højt skal vandsøjletrykket være?


Vi er ofte vant til at det er rigtigt godt at have et højt vandsøjletryk, og det er også fornuftigt når det kommer til beklædning. Men hvorfor virker det så næsten som om, at jo dyrere teltene bliver, jo mindre vandsøjletryk har de?

Et vandsøjletryk på 1500 mm er mere end rigeligt til at holde alt vand ude af teltet. Husk på at der ikke er noget tryk på dugen ud over fra regnen selv. På en jakke kan der være skulderstropperne fra en rygsæk eller en klatresele der kan presse vand igennem - det er vi helt fri for at forholde os til på en teltdug. Derfor er vandsøjletrykket meget lavere her, end på tøj generelt.

Jo højere vandsøjletrykket er, jo lavere bliver åndbarheden også og jo mere kondens kan der skabes indenfor. Derfor giver det meget lidt mening for teltproducenterne at øge vandsøjletrykket yderligere, når først produktet er helt vandtæt. Et godt telt gør det også sjovt at sove udenfor når det regner, ved at give en optimal åndbarhed samtidig med at det holder vandet ude.


Anvendelse af Lavvu


Vi kan ikke skjule at en anden af vores store passioner er lavvuer og vi har særdeles stor erfaring i at bruge lavvuer selv. Dels til overnatningsbrug for familien og spejdergruppen, og dels til at afholde seminarer for ledere. Denne sidste disciplin stiller store krav til udstyret og vores store kærlighed til samernes gamle boform har gjort at vi kender udstyret ned til mindste detalje. Har du brug for vejledning omkring lavvuer generelt og har du set dig varm på andre modeller end dem vi har til salg, er du meget velkommen til at ringe. Vi har erfaring med de fleste modeller på markedet, så vi kan formentlig råde dig omkring købet i forhold til dit behov - uanset hvor du køber den.


Skal jeg købe telt eller tarp?


Tarps vinder mere og mere popularitet, og vi kan godt forstå hvorfor. Tarpen er en letvægtsløsning når det gælder overnatning udendørs, og så er den nem og hurtig at sætte op og pakke ned igen. Men hvad er en tarp?

En tarp er et stykke materiale, som sættes op som dække for vind og vejr. Den fæstnes blot med et par stave eller i spænd på reb mellem to træer. Så er den klar til brug. En af fordele ved tarps er, at man hurtigt kan sætte dem op hvis man vil gøre et kort stop. Man kan endda bruge den i stedet for et telt om sommeren. Tarps skærmer dog ikke ligeså meget for vejret som telte gør. Man kan overveje at overnatte i en tarp hvis man rejser minimalistisk i varme måneder. Se vores tarps her.
Dankort
VISA
MobilePay
Mastercard
ViaBill
Copyright © friliv.dk 2009-2022, All Rights Reserved. | friliv.dk