Sommervarer med sommertilbud - og gratis ombytning

Cached at: 24-07-2021 19:21:29
Telte til outdoor og ferie

Telt til outdoor brug - Køb funktionelt, brugervenligt og ultra let hos friliv


Her hos friliv forhandler vi telte fra mærker som Nordisk, Helsport, Tentipi, Tatonka, MSR, Grand Canyon og en række andre kvalitetsproducenter. Om end du bestiller en lille og ultra let model eller en stor tipi har vi lavet super gode leverandøraftaler. De gør, at vi kan sælge til virkelig konkurrencedygtige priser. Vores lager er fyldt op i højsæsonen, så vi sender næsten alle telte fra dag til dag. Læs mere om telte og det at sove udendørs i bunden af siden. Hvis du er i nærheden af vores fysiske butik kan du komme forbi og se vores udvalg. Vi slår gerne et telt op for dig, så du kan se det i virkeligheden.

Vælg underkategoriPopulært i telte

Nordisk footprint til Oppland 2 telt . Footprint som passer..

Mere om Footprint Oppland 2
Footprint Oppland 2
NYHED
PRIS KR. 649,-
Alfheim 196 ZIF Beige
Nordisk gulv til Alfheim 19.6 telt. Zip-in floor til Nordis..

Mere om Alfheim 19.6 Bund
Alfheim 196 ZIF
TILBUD
Normalpris kr. 3.499,-
 
KUN KR. 3.199,-
Oppland 3 SI ForrestGreen
Letvægtstelt til 3 personer. Nordisk har været på teltmarke..

Mere om Oppland 3 SI
Nordisk
Oppland 3 SI
Oppland 3 SI
TILBUD
Normalpris kr. 4.899,-
 
KUN KR. 3.699,-
Varanger dome 4 6 ytter med stang Grøn
Helsport gruppetelt. Geodæisk telt eller lavvu? Varanger Do..

Mere om Varanger Dome 4-6 L
Varanger dome 4 6 ytter med stang
NYHED
PRIS KR. 9.999,-
Nordisk Alfheim 126  Udstillingsmodel No color
Udstillingmodellen er ekskl. bund.. Nordisk Alfheim 12,6 de..

Mere om Alfheim 12,6 - Udst
Nordisk Alfheim 126  Udstillingsmodel
TILBUD
Normalpris kr. 5.399,-
 
KUN KR. 3.699,-
Vinderteltalh all 6 8 Grøn
Passer til Valhal fra Helsport. Valhall indertelt. Inder..

Mere om Indertelt Valhall 6
Vinderteltalh all 6 8
TILBUD
Normalpris kr. 2.199,-
 
KUN KR. 1.599,-
Outwell Projektor Lærred Grå
Se film ude eller inde. Outwell projektor lærred gør det mu..

Mere om Projektor Lærred
Outwell Projektor Lærred
TILBUD
Normalpris kr. 499,-
 
KUN KR. 349,-
Tatonka Grønland 3 Footprint  Transparent
Footprint til Tatonka Grønland 3. Et footprint til dit Tant..

Mere om Grønland 3 Footprint
Tatonka Grønland 3 Footprint
NYHED
PRIS KR. 269,-
UNDERLAG MED INTEGREREDE HØJE KANTER I FRONTEN SUNDALE 7PA Grå
Underlag til dit nye familietelt. Outwell underlag med høje..

Mere om Underlag Med Høje
UNDERLAG MED INTEGREREDE HØJE KANTER I FRONTEN SUNDALE 7PA
NYHED
PRIS KR. 844,95
Rummeligt og robust 3 personers telt. Robens Voyager 3EX er..

Mere om Voyager 3EX
Robens
Voyager 3EX
Robens Voyager 3EX
TILBUD
Normalpris kr. 2.999,-
 
KUN KR. 2.199,-
Skewer Pegs  9  Bulk Stål
Aluminiumspløkke - ca. 22 cm. lange. Coghlans pløkke på ca...

Mere om Aluminiums Pløkke
Skewer Pegs  9  Bulk
NYHED
PRIS KR. 10,-
Tatonka Orbit 3 Green
Orbit 3 fra Tatonka. Orbit 3 er Tatonkas mest vægtoptimered..

Mere om Orbit 3
Tatonka
Orbit 3
Tatonka Orbit 3
TILBUD
Normalpris kr. 4.699,-
 
KUN KR. 3.699,-

Forskellige typer af telte


Der findes mange forskellige typer af telte. Der er for eksempel nogle hvor man kan stå op, og nogle hvor man ikke kan. Der er dem uden bund og dem med solide bunde. Og så er der også det, der hedder en tarp.

Hvad skal man vælge?
Hos friliv.dk har vi mange forskellige typer til salg og vi har meget erfaring med at anvende telte. Derfor prøver vi at guide dig bedst muligt når du vil købe et. Hvis du har brug for mere hjælp end vi kan give i denne guide, så tøv endelig ikke med at ringe eller skrive til os.

Hvordan vælger jeg en letvægtsmodel/hvad er bedst?
Langt det meste af vores udvalg er letvægtsmodeller, der er lette at slå op og tage ned igen. De holder år efter år. Ligeledes har vi et mindre sortiment af familietelte til campingture og lignende, også i samme høje kvalitet. Så den første overvejelse er, hvor stort det skal være. Det næste spørgsmål er hvor tungt det må være.


Valg af letvægtsmodel


Når du skal bruge en letvægtsmodel er det væsentligt at gøre op med dig selv hvor let det egentligt skal være. Der bliver nemlig gjort kompromisser når et telt skal være ultralet. En af de ting der bliver sparet på, når producenterne skal reducere vægten, er pladsen i teltet. Altså kan det nogen gange være træls at have sparet de sidste 200 gram og skulle ligge ovenpå hinanden for at få 3-persons teltet til at rumme 3 personer.

Ligeledes bliver stoffet - metervaren - også meget tynd i de helt lette modeller. Det er gedigne og gode materialer der bliver brugt og slidstyrken er i orden. Men der skal naturligvis mindre til at ridse en teltdug der er halvt så tynd. Sådan er det næsten lige meget hvilket mærke man vælger.

Pladsen i apsis kan også være en faktor der er værd at overveje. Skal der laves mad i apsis, eller skal der blot stå et par støvler og en lille rygsæk.

En god udluftning er alfa og omega og findes i langt, langt de fleste telte i dag. Men kig også på udluftningsmulighederne og om der er sat myggenet op for udluftningskanalerne.


Hvor højt skal vandsøjletrykket være?


Vi er ofte vant til at det er rigtigt godt at have et højt vandsøjletryk, og det er også fornuftigt når det kommer til beklædning. Men hvorfor virker det så næsten som om, at jo dyrere teltene bliver, jo mindre vandsøjletryk har de?

Et vandsøjletryk på 1500 mm er mere end rigeligt til at holde alt vand ude af teltet. Husk på at der ikke er noget tryk på dugen ud over fra regnen selv. På en jakke kan der være skulderstropperne fra en rygsæk eller en klatresele der kan presse vand igennem - det er vi helt fri for at forholde os til på en teltdug. Derfor er vandsøjletrykket meget lavere her, end på tøj generelt.

Jo højere vandsøjletrykket er, jo lavere bliver åndbarheden også og jo mere kondens kan der skabes indenfor. Derfor giver det meget lidt mening for teltproducenterne at øge vandsøjletrykket yderligere, når først produktet er helt vandtæt. Et godt telt gør det også sjovt at sove udenfor når det regner, ved at give en optimal åndbarhed samtidig med at det holder vandet ude.


Anvendelse af Lavvu


Vi kan ikke skjule at en anden af vores store passioner er lavvuer og vi har særdeles stor erfaring i at bruge lavvuer selv. Dels til overnatningsbrug for familien og spejdergruppen, og dels til at afholde seminarer for ledere. Denne sidste disciplin stiller store krav til udstyret og vores store kærlighed til samernes gamle boform har gjort at vi kender udstyret ned til mindste detalje. Har du brug for vejledning omkring lavvuer generelt og har du set dig varm på andre modeller end dem vi har til salg, er du meget velkommen til at ringe. Vi har erfaring med de fleste modeller på markedet, så vi kan formentlig råde dig omkring købet i forhold til dit behov - uanset hvor du køber den.


Skal jeg købe telt eller tarp?


Tarps vinder mere og mere popularitet, og vi kan godt forstå hvorfor. Tarpen er en letvægtsløsning når det gælder overnatning udendørs, og så er den nem og hurtig at sætte op og pakke ned igen. Men hvad er en tarp?

En tarp er et stykke materiale, som sættes op som dække for vind og vejr. Den fæstnes blot med et par stave eller i spænd på reb mellem to træer. Så er den klar til brug. En af fordele ved tarps er, at man hurtigt kan sætte dem op hvis man vil gøre et kort stop. Man kan endda bruge den i stedet for et telt om sommeren. Tarps skærmer dog ikke ligeså meget for vejret som telte gør. Man kan overveje at overnatte i en tarp hvis man rejser minimalistisk i varme måneder. Se vores tarps her.
Dankort
VISA
MobilePay
Mastercard
ViaBill
Copyright © friliv.dk 2009-2021, All Rights Reserved. | friliv.dk